• Over Nainai

 • Geboren in 1955 als oudste in een onderwijzersgezin, ben ik al vroeg in aanraking gekomen met alternatieve geneeswijzen. Als een van de vijf kinderen iets mankeerde, werd vader naar de homeopaat gestuurd en kwam hij met korreltjes of druppeltjes terug, die altijd hielpen. Als kind had ik een wat zwakke gezondheid en was vooral 's winters veel ziek. Toen ik naar de middelbare school ging werd dat beter en zeker toen ik ging sporten, ging mijn gezondheid met sprongen vooruit.

  Na een studie aan de HTP in Heerlen kwam ik in de gezondheidszorg terecht, waar ik mijn verdere beroepsleven met veel plezier en enthousiasme heb gewerkt. De eerste jaren in een kindertehuis, daarna in allerlei vormen en projecten met mensen met een verstandelijke beperking. De laatste jaren, tot voor kort, nog twee dagen in de functie van "Adviseur Zorg" bij Woon-werkgemeenschap De Corisberg te Heerlen.

  Enkele jaren geleden, toen de bezuinigingen in de zorg echt voelbaar werden en de grote instelling onder wiens koepel ik werkte zelfs failliet ging, heb ik mijn toekomstplannen herzien en gekozen voor een studie die me al jaren fascineerde. Het was een zogenaamde late roeping en pas toen ik het eerste jaar goed doorgekomen was, heb ik besloten dat er een kans in zat, die ik moest wagen. In 2015 ben ik afgestudeerd als acupuncturist aan de Qing Bai Academie, een HBO opleiding in de Chinese Geneeskunde. Sindsdien behandel ik mensen met uiteenlopende gezondheidsklachten.

  Tijdens mijn studie Chinese Geneeskunde ben ik driemaal oma geworden van prachtige kleinzoons. Daarom heb ik mijn praktijk 'Nainai' genoemd, het Chinese woord voor 'oma'. Ik hoop met Nainai Acupunctuur veel mensen te kunnen begeleiden naar een gezonder leven met minder pijn en klachten van allerlei aard. Mijn enthousiasme voor de Chinese Geneeskunde heeft mijn leven veranderd en zal mij de rest van mijn leven blijven boeien.

  Bij mijn patiënten, maar ook bij mijn kinderen én aan den lijve heb ik ervaren wat acupunctuur kan bewerkstelligen. Ik zie de Chinese geneeskunde als een belangrijke ondersteuning of aanvulling van de reguliere gezondheidszorg. Behandeling bij een specialist, huisarts of fysiotherapeut hoeft geen enkel beletsel te zijn. Voor mensen die al min of meer bewust bezig zijn met hun eigen gezondheid, kan acupunctuur een krachtig middel zijn om op een natuurlijke manier klachten in een vroeg stadium te behandelen en ziektes vóór te zijn. 

  Ik beantwoord graag uw vragen over acupunctuur, mogelijke behandelwijze of afspraken. 

 • De praktijk

  De praktijk is gevestigd in het multifunctionele gebouw Carbon6 (het voormalige CBS-gebouw).

  Hieronder een impressie van de praktijk.