• Acute en chronische pijn

  • Brandend, zeurend, prikkend of stekend. Pijn kent vele uitingsvormen. Van welke pijn je ook last hebt, pijn kost veel energie. 

    Acute pijn ontstaat plotseling en wordt vaak veroorzaakt door weefselschade, een spierscheur of een beknelde zenuw. Wanneer pijnklachten langer dan een half jaar aanhouden of als er geen duidelijk begin of oorzaak te vinden is, spreken we van chronische pijn.

    Bij acute pijn kan een acupunctuurbehandeling een pijnstillend effect hebben. Dit komt doordat tijdens het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten pijnstillende en ontstekingsremmende stoffen vrijkomen, die ervoor zorgen dat je minder of geen pijn ervaart. Bovendien kun je met het prikken van naaldjes op bepaalde zogenaamde 'meridianen' heel gericht en plaatselijk pijn oplossen in gewrichten, spieren of pezen.

    Bij de behandeling van chronische pijn wordt ook gekeken naar jouw gezondheid in zijn geheel. Verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam geven vaak veel informatie over de dieperliggende oorzaak van de chronische pijn. Het is zaak om de balans weer te herstellen.
    De acupunctuurbehandeling kan aangevuld worden met leefstijl- en voedingsadviezen.