• Hoofdpijn

  • Bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. De klachten kunnen variëren van een zeurende pijn van een paar uur tot een migraine-aanval van drie dagen. Er zijn dan ook vele soorten hoofdpijn. In alle gevallen wordt je dagelijkse leven flink verstoord.

    De meest voorkomende vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine. Spanningshoofdpijn ontstaat doordat de spieren van de schouders en de nek gespannen zijn. Hierdoor neemt de bloedtoevoer naar het hoofd af en dat veroorzaakt een zeurende pijn. Deze pijn kan een paar uur of een paar weken duren.

    Bij migraine treedt meestal een bonkende of stekende pijn aan één kant van het hoofd op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Aan een aanval gaan vaak allerlei verschijnselen vooraf zoals misselijkheid, overgeven, tintelingen voelen en flitsen zien.

    De acupuncturist zal op zoek gaan naar de specifieke oorzaken van jouw hoofdpijn. Daarbij zijn de precieze plek van de hoofdpijn, het type pijn en eventuele andere signalen van belang voor de diagnose.

    Doordat de energiehuishouding weer in balans komt, verbetert de bloedcirculatie waardoor de klachten afnemen.